eee

Juryns motivering: Joakim har trots sina unga 20 år redan gjort stora avtryck i handbollsklubben Höörs HK H 65. Han har huvudansvaret för tre olika lag, har helhetsansvaret för spelarutvecklingen för klubbens ungdomsverksamhet. Åtta månader efter start har han hållit i 300 handbollspass och hans glädje och outtröttliga engagemang har spridit sig som en löpeld i föreningen.  Joakim kombinerar utvecklande träning med kluriga övningar som lockar till mycket skratt. Varje motgång eller förlust är en möjlighet till lärdom om sig själv eller laget. Joakim har öppnat upp för dialog mellan föräldrar och förening vilket gjort att man nu har stöttande föräldrar på matcher istället för missnöjda coachande föräldrar.

Juryns motivering: Nina får alla i damlaget att känna sig som vinnare trots ibland förluster. ”Tänk att vi gjorde 14 mål på serieledarna!”  Nina bjuder in till fika och gemenskap. Hon tycker att det är viktigt att man skrattar med varandra, har roligt på och utanför banan. När laget i januari skulle möta Kiruna (70 mil enkel väg) så ställs tågen in pga kyla. Nina hittar lösningar och får alla till Kiruna med Sikeås herrlags buss… Nina har genom sitt engagemang, sitt ledarskap och sin personlighet varit en av dem som gjort det möjligt för ett Umeå lag att ta steget in i div 2, damer.

Juryns motivering: Emma är oumbärlig för vår förening. Förutom all tid hon lägger ner i hallen med sina gymnaster (som hon tränat fram till riksmästerskapen nivå 1 i Gävle 2013) så är hon aktiv i styrelsen och i trupptekniska kommittén som domare och tvekar aldrig att arrangera ett läger eller tävling. Emma har en fantastisk organisationsförmåga och sprudlande entusiasm.  Emma säger: Ni ger mig energi! Vi tycker att Emma är energi! Min dotter kom hem från träningen häromkvällen och bara strålade av lycka: ”Mamma, jag klarade ett överslag på pegasus idag, Emma blev så glad att hon lyfte upp mig och bar mig över hela mattan! Vet du mamma, jag är så glad, jag har ett sånt bra liv!” 

Juryns motivering: Emil är en förebild som domare. Trots sin ringa ålder på 12 år har han fått förtroendet att döma matcher själv i sin egen ålder. Han får mycket beröm för sina insatser som domare och för sin positiva attityd. Många anser att han är den bästa domaren de haft. Emil har dömt själv flera gånger i U12 matcher, efter alla matcher kommer ledare och föräldrar fram och överöser honom med beröm och tycker dessutom att han är fantastisk på att hantera besvärliga föräldrar och ledare. Ett föredöme!